Horgelus Gros Manseng
Horgelus Sauvignon Gros Manseng

Het Domaine Horgelus is één van de rijzende sterren uit de Côtes de Gascogne, 130km ten zuiden van Bordeaux. De witte gascogne van Horgelus is één van de mooiste ontdekkingen qua prijs-kwaliteitverhou

€ 6,45
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

@ Schroefdop


Wijnbeleving: Een hele mooi combinatie van twee frisse cepages die u zal verleiden met haar intense geuren van exotische- en citrus vruchten ondersteund door een subtiele mineraliteit. De Gros Manseng zal u als eerste tegemoet komen met zijn geuren van honing en van hooi met een lichte zoete achtertoon van caramel. De crispirige Sauvignon Blanc zal in de afdronk naar voren komen om de wijn frisheid te geven. Beide druiven in een prachtige balans samengebracht in deze mooie zomerse wijn.

Wijn & Spijs: De Fransen noemen dit een “Vin de Plaisir”, lekker, ongecompliceerd en elk moment te drinken. Als aperitief, om “gewoon” te drinken of bij vis- en schaaldieren-gerechten of als begeleider van frisse (kip) salades. En vanzelfsprekend mooi te combineren met asperge gerechten.

Serveertemperatuur: 8 ºC a 10 ºC

Houdbaarheid: De wijn is mooi op dronk en kan nog een jaar bewaard.
 

Horgelus

Het Domaine Horgelus is één van de rijzende sterren uit de Côtes de Gascogne appellatie, 130km ten zuiden van Bordeaux. Toen de jonge Yoan le Menn de leiding van dit familie bedrijf overnam moderniseerde hij het en maakte het groter. Met 34 hectare aan wijngaarden in het hart van de Gascogne streek produceert de jonge Yoan le Menn vandaag hier één van de mooiste en meest verfrissende wijnen van Frankrijk.

Naam
: Sauvignon & Gros manseng
Regio
: Gascogne, Zuidvesten Frankrijk.
Druifsoort
: Een blend van Sauvignon (60%) en Gros Manseng (405%)
Producent
: Domaine Horgelus
Kleur
: Wit
Land
: Frankrijk
Alcoholpercentage
: 12%