Champagne Brut reserve
Piollot Champagne brut reserve

Als aperitief, heerlijk als feestwijn, maar ook smakelijk bij salades en gegrilde kip en rosé kalfsvlees. En wat te denken van een zondagsbrunch of een feestelijk ontbijt.

€ 24,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Wijnbeleving: Deze droge Champagne heeft een complexe geur van zachte gist tonen, rijpe appel, licht boter en wat citrus. De mousse is vol en stevig en blijft tot na de afdronk verkwikkend.

Wijn & Spijs suggestie: Als aperitief, heerlijk als feestwijn, maar ook smakelijk bij salades en gegrilde kip en rosé kalfsvlees. En wat te denken van een zondagsbrunch of een feestelijk ontbijt.

Serveeradvies: 10°C

Roland Piollot is een zeer serieuze wijnmaker die alles doet aan de kwaliteit van de bodems waarop zijn wijnstokken groeien. Het domein is sinds 2009 biologisch gecertificeerd. Roland is getrouwd met Domique Moreau, zij is een uiterst getalenteerde wijn maakster en dat doet zij met haar piep kleine domein Marie Courtin (slechts 2,5 ha). Deze champagnes zijn nauwelijks beschikbaar voor export. Dominique assisteert haar man natuurlijk ook bij het maken van ‘zijn’ wijnen. Dat het hard werken is aan de rivier de Aube blijkt wel uit het feit dat de helft van de wijngaarden een steilte heeft van 35%! Dat is serieus stijl en dan moet je wel doorzetten om deze druiven goed te kunnen telen. Kortom zeer hardwerkende wijn boeren die zeer betrouwbare wijnen maken, een eerlijke Champagnes met raffinement, mooi fruit en fijne zuren in de afdronk.

Naam
: Piollot, Champagne brut reserve.
Regio
: Champagne
Druifsoort
: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Producent
: Champagne Piollot
Kleur
: Wit
Soort
: APO Champagne
Land
: Frankrijk
Alcoholpercentage
: 12%