Penedes Rosado Pinot Noir
Penedès rosado Pinot Noir

Mooie fruitig rosé met een smaakvolle pallet van bosaardbei, vlierbes en kersen. Een verleidelijke zomerse "treat".

€ 9,95
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

ß Biologish

Wijnbeleving: Een glas met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Deze rosé heeft geen houtrijping gehad, is smaakvol en fris met tonen van veel donker fruit. De wijn heeft een aangename sappige afdronk.

Wijn & Spijs: Zalig als dorstlesser. Heerlijk bij (kruidige) rijstgerechten en bij schaal- en schelpdieren.

Serveeradvies: Kan het beste geserveerd worden bij 10°- 12°C

Bodegas Parató - De wortels van "Cal Parató" zijn te vinden in Barcelona, in de buurt van Sants. In de 17e eeuw begon de familie Elias de wijngaarden in de helling van de berg Montjuïc en op sommige vlakten het gebied genaamd "La Marina de Sants". De familie had een pers thuis die hen toestond om wijn te produceren en lokaal te verkopen. De Spaanse Burgeroorlog heeft deze traditie beëindigd, het bedrijf werd afgenomen door de toenmalige leiders en de familie moest vluchten. Vlak na de burgeroorlog (1975) begon José Elías Andreu, met de heropbouw van Bodegas Parató. Als eerste kocht hij Can Campmany dat 36 hectare groot was. Parató heeft nu 94 hectare aan wijngaarden, verspreid over vier eigen bodegas; Can Campmany, Can Respall de Renardes, La Fanga en Camp Nou.

De grote drijfveer achter deze bijzondere bodega’s is vanouds de liefde voor het prachtige landschap en voor het product geweest. De huidige generatie koestert deze waardes en streeft na behoud van de kwaliteit van haar druiven samen met de drang om bijzondere wijnen op biologische wijze te maken.

Naam
: Penedès rosado Pinot Noir
Regio
: Penedès
Druifsoort
: 100% Pinot Noir
Producent
: Bodegas Parató
Kleur
: Rosé
Land
: Spanje
Alcoholpercentage
: 12,5%