Gnarly Head, Old Vine Zinfandel
Gnarly Head, Old Vine Zinfandel

Amarone is de klassieke grote wijn van Valpolicella. Het is een vrij recente ‘uitvinding’, toen bleek dat er mooie droge wijnen konden worden gemaakt op basis van gedroogde druiven.

€ 11,95
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

Schroefdop

De Zinfandel wordt gemaakt in van oude stokken in Lodi. Lodi is in Californië dé streek voor oude zinfandel-wijngaarden van hoge kwaliteit. De wijngaarden waarvan deze wijn wordt gemaakt liggen verspreid door Lodi, en ze zijn tussen de 35 en maar liefst 80 jaar oud. De druiven rijpen perfect, door een combinatie van warme dagen en frisse nachten, die kenmerkend is voor de AVA Lodi. Door deze sterke verschillen in temperatuur tussen dag en nacht ibehoudt de zinfandel zijn zuren, en krijgt de wijn veel kracht en smaak.

Wijnbeleving: Intens rijp en krachtig, koffie, kruiden, leer en tabak, mooi fruit, met pruimen en vijgen, zacht en verleidelijk, krentjes en stevigheid, mooi afgerond, kaneel en verleiding. Soepele wijn, met zachte en rijpe tannine.

Wijn & spijs: Mooi bij pepersteak, spare ribs, gekruide worstjes, belegen kazen. Perfecte combinatie met mooi vlees van de barbecue.

Serveeradvies: 16°C – 18°C / De wijn is op dronk en kan ook 3-4 jaar bewaard.De Family Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië. De serie wijnen onder de naam ‘Gnarly Head’ is geïnspireerd op de oude zinfandel-stokken in Lodi waarvan de eerste ‘gnarly’ wijn is gemaakt, de Old Vine Zinfandel. Het zijn ‘bush-vines’, dus ze staan niet op draden, en hun kop wordt elk jaar teruggesnoeid, net als bij een knotwilg. Dit levert een bijzondere, knoestige kop op, een ‘gnarley head’.

Naam
: Gnarly Head, Old Vine Zinfandel
Regio
: Californië, Lodi
Druifsoort
: Zinfandel
Producent
: Delicato Family Vineyard Wines
Kleur
: Rood
Soort
: AVA Lodi
Land
: Verenigde Staten
Alcoholpercentage
: 14,5 %