Finca Renardes, Penedes D.O.
Finca Renardes Penedes D.O.

Een mooie wijn, veelzijdig, soepel en subtiel verfijnd met 4 maanden houtrijping. Typisch Spaans karakter.

€ 9,60
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

ß Biologish

Wijnbeleving: Een mooie wijn, veelzijdig, soepel en subtiel verfijnd met 4 maanden houtrijping. Typisch Spaans karakter. De aroma’s doen denken aan rood fruit, rijpe kersen, chocolade, ceder, mint en peper. De smaak is vol, rijp en krachtig in de afdronk. Goede structuur met een aangename smaak en afdronk.

Wijn & spijs: Heerlijk te combineren met gegrilde vlees gerechten en met pasta’s.

Serveeradvies: 17°C – 19°CBodegas Parató - De wortels van "Cal Parató" zijn te vinden in Barcelona, in de buurt van Sants. In de 17e eeuw begon de familie Elias de wijngaarden in de helling van de berg Montjuïc en op sommige vlakten het gebied genaamd "La Marina de Sants". De familie had een pers thuis die hen toestond om wijn te produceren en lokaal te verkopen. De Spaanse Burgeroorlog heeft deze traditie beëindigd, het bedrijf werd afgenomen door de toenmalige leiders en de familie moest vluchten. Vlak na de burgeroorlog (1975) begon José Elías Andreu, met de heropbouw van Bodegas Parató. Als eerste kocht hij Can Campmany dat 36 hectare groot was. Parató heeft nu 94 hectare aan wijngaarden, verspreid over vier eigen bodegas; Can Campmany, Can Respall de Renardes, La Fanga en Camp Nou.

De grote drijfveer achter deze bijzondere bodega’s is vanouds de liefde voor het prachtige landschap en voor het product geweest. De huidige generatie koestert deze waardes en streeft na behoud van de kwaliteit van haar druiven samen met de drang om bijzondere wijnen op biologische wijze te maken.

Naam
: Finca Renardes
Regio
: Penedes
Druifsoort
: Cabernet, Tempranillo
Producent
: Bodegas Parató
Kleur
: Rood
Soort
: Penedes D.O.
Land
: Spanje
Alcoholpercentage
: 13%