Elisabetta, Rosso Umbria I.G.T.
Elisabetta, Rosso Umbria I.G.T.

Lapolzella werd in 2014 opgericht in Umbrië, het groene hart van Italië, in de heuvels van Montefalco (Perugia) door een agrarisch expert en een jonge en dynamische ondernemer.

€ 6,95
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

ß Biologish

Wijnbeleving:  Het is een mooie donker rode wijn, met in geur en smaak indrukken van rijp fruit. Door de rijping licht krachtig maar zeker toegankelijk door de zachte textuur en subtiele tannines. De smaak is verleidelijk, als u van uitgesproken wijnen houdt dan is dit uw wijn, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Kan een paar jaar rijpen maar in zijn jeugdige kracht vaak het lekkerst.

Wijn & Spijs: Lekker bij tappas, bij een "tagliere" (plankje italiaanse gemengde vleeswaren) en bij pastagerechten met vlees- en/of wild sauzen. Ook heerlijk bij pittige- belegen kazen.

Serveeradvies: 16°C – 18°C

Tenuta Lapolzella werd in 2014  opgericht in Umbrië, het groene hart van Italië, in de heuvels van Montefalco (Perugia). De combinatie van een agrarisch expert en een jonge en dynamische ondernemer, weerspiegelen het beeld van een nieuwe wijnmakerij met moderne hedendaagse wijnen, zonder echter wijn tradities uit het oog te verliezen. De basisgedachte van het wijnbedrijf is om continuïteit te geven aan de wijnen en aan haar lokale druiven. Het landgoed als geheel bestaat voornamelijk uit wijngaarden van Sagrantino, de leidende autochtone druiven zijn Spoletino Trebbiano, Grechetto en Sangiovese.

Naam
: Elisabetta
Regio
: Umbria
Druifsoort
: Sangiovese, Merlot en een aantal autochtone druiven.
Producent
: LaPolzella
Kleur
: Rood
Soort
: Rosso Umbria I.G.T.
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 13%