Delbeck, Brut Heritage
Delbeck, Brut Heritage

Als aperitief, heerlijk als feestwijn, maar ook smakelijk bij salades en gegrilde kip en rosé kalfsvlees. En wat te denken van een zondagsbrunch of een feestelijk ontbijt.

€ 24,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Heritage van Delbeck wordt gemaakt op basis van een mix van wijn van pinot noir van de Montagne de Reims en chardonnay van de Côtes des Blancs. Deze worden gecomponeerd tot een huisstijl, die krachtig en vol van karakter is.  Aan de blend wordt een hoog percentage reservewijn toegevoegd: liefst 25%. Dit zorgt voor een consistent karakter  en een mooie complexiteit. De wijn rijpt vervolgens zo’n drie jaar op de lie. Niet vreemd dat het resultaat een bijzonder en complex glas Champagne is.

Wijnbeleving: Fijn citrus en toast, peer en limoen, hazelnoten, geroosterde amandelen, vol en kruidig, mild en verleidelijk, fijne mousse, lengte, fijne belletjes; heerlijke, milde en rijpe champagne.

Wijn & Spijs suggestie: Gerookte zalm, gebakken forel met geroosterde amandelen, en natuurlijk in alle opzichten het perfecte aperitief.

Serveeradvies: 10°C

Van origine is Delbeck een van de oude en historische champagnehuizen, opgericht in 1832. Het huis was lang succesvol, en nam in de loop der tijd ook collega-huis Bricout over. Maar de crisis aan het begin van de 21e eeuw eiste zijn tol, en in 2003 hield Delbeck als zodanig op te bestaan. Twee grote huizen ontfermden zich over de erfenis: LVMH en Vranken-Pommery-Monopole. De wijngaarden gingen naar LVMH, dat als strategie heeft zijn wijngaardbezit uit te breiden. Het merk Delbeck is sindsdien toegevoegd aan de portfolio van het succesvolle huis van  Paul-François Vranken, die onder dit label twee lekkere Champagnes maakt: Brut Heritage en Rosé Heritage. Een slimme zet, die mooi gebruik maakt van de bekendheid van dit mooie, historische Champagnemerk.

Naam
: Delbeck, Brut Heritage
Regio
: Champagne
Druifsoort
: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Producent
: Delbeck
Kleur
: Wit
Soort
: AOP Champagne
Land
: Frankrijk
Alcoholpercentage
: 12%