Cuvée Prestige
Cuvée Prestige - Brut Blanc de Blancs

Als aperitief, heerlijk als feestwijn, maar ook met sushi, geitenkaas, fruit en desserts.

€ 29,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Wijnboer Gérard Lassaigne is gevestigd in Montgueux, een klein gebied ten westen van de stad Troyes. Hoewel men zich hier even buiten het hart van de Champagne bevindt, heeft Montgueux een goede reputatie voor zijn Chardonnay wijngaarden. Lassaigne is één van de meest gerespecteerde producenten in Montgueux. Zijn hele productie is afkomstig van eigen wijngaarden, waardoor de kwaliteitsbeheersing optimaal is.

Wijnbeleving: Een fijne, elegante champagne op basis van 100% Chardonnay (Blanc de Blancs). Helder, lichtgeel met fijne bubbels, de wijn heeft intense aroma's van citrusvruchten, appel en subtiele florale tinten. De bubbels zijn fijn en strelen het palet. De zuren zijn in evenwicht en verzorgen de lange afdronk.

Wijn & Spijs suggestie: Als aperitief, heerlijk als feestwijn, maar ook met sushi, geitenkaas, fruit en desserts.

Serveeradvies: 7°C a 9°C

** Blanc de Blancs champagnes zijn champagnes voor wie houdt van verfrissende elegante champagnes. Een Blanc de Blancs (BDB) kent een wat hogere zuurgraad en dit zorgt voor een fris en strak mondgevoel. Naarmate de champagne rijpt kan de textuur wat romiger worden. Een Blanc de Blancs champagne bestaat per definitie uit 100% Chardonnay druiven. Een champagne wordt meestal samengesteld met drie druivensoorten, waarvan twee blauw zijn. Voor een ||Blanc de Blancs worden juist alleen de witte Chardonnay druiven gebruikt, zodat deze het karakter bepalen. Blanc de Blancs betekent dat ook letterlijk: wit van wit (witte champagne gemaakt van witte druiven).

Kleur
Wit
Soort
A.O.C. Champagne
Land
Alcoholpercentage
12%