Comenge - Rueda
Comenge Verdejo Rueda D.O.

Bodegas Comenge is een relatief nieuwe speler in het gebied waar Vega Sicilia ook zijn oorsprong vond. Het is een van de kleinste domeinen met wijngaarden op de beste delen van de Duero rivier wat ook

€ 8,75
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

ß Biologish

Wijnbeleving: De Spaanse ‘sauvignon blanc’ uit het Rueda gebied. Deze wijn bezit de structuur en balans om goed te rijpen en na een paar jaar op fles wordt de smaak noot- en honingachtig. De wijn heeft een geelgroene kleur en een intense smaak met sappige aroma’s van bloemen en exotisch fruit en subtiel citrus en anijs op de achtergrond.  De zuren zijn prachtig in balans met de volle smaak. Deze spannende balans maakt het tot een onderscheidende wijn met veel body en een mooie, lange afdronk.  Alvaro Comenge bewijst eens te meer zijn vakmanschap, ook voor het maken van witte wijn.

Wijn & Spijs: Heerlijk als aperitief, bij kalfsvlees en bij allerlei visgerechten, mosselen, rauwe of gepocheerde oesters en natuurlijk bij paella.

Serveeradvies: 8°C – 10°C

Bodegas Comenge is een relatief nieuwe speler in het gebied waar Vega Sicilia ook zijn oorsprong vond.  Het is  is een van de kleinste domeinen met wijngaarden op de beste delen van de Duero rivier wat ook wel de ‘golden mile’  wordt genoemd. Deze bodega was slechts bij weinigen bekend maar na 1970 is er veel veranderd in de Ribera del Duero. De klimatologische omstandigheden zijn er zeer bijzonder met extreme hitte en grote koelte. Vooral het verschil in dag en nachttemperaturen zorgt ervoor dat de druiven op een evenwichtige manier rijpen en superieure aroma’s ontwikkelen.  Alle druiven komen van eigen wijngaarden.

Bodega Comenge is begonnen met het maken van rode wijnen en in 2000 zijn ze voorzichtig aan de slag gegaan met de Verdejo druif, de uitgesproken druif uit dit gebied. Inmiddels heeft hun Verdejo zich ontwikkeld tot een topwijn met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Iets wat je alleen met de dagelijkse inzet van het hele team kunt bereiken. Zo is het gegaan vanaf het eerste jaar en zo gaat het nu nog steeds.

De Rueda Denominación de Origen ligt in het noorden van Spanje tussen Valladolid, Salamanca en Segovia. Het gebied heeft een uitermate geschikte ligging voor de wijnteelt. Het ligt gemiddeld op een hoogte van zo’n 800 meter en dit in combinatie met de bodemstructuur, zand met heel veel keien, geeft wijnen met een hoge potentie. De klimatologische omstandigheden zijn er zeer bijzonder met extreme hitte en grote koelte. Vooral het verschil in dag en nachttemperaturen zorgt ervoor dat de druiven op een evenwichtige manier rijpen en superieure aroma’s ontwikkelen. Het gebied Rueda is gespecialiseerd in witte wijnen en heeft nationaal en internationaal een hoog aanzien.

Naam
: Comenge Verdejo
Regio
: Ribera del Duero
Druifsoort
: 100% Rueda
Producent
: Bodegas Comenge
Kleur
: Wit
Soort
: Rueda D.O.
Land
: Spanje
Alcoholpercentage
: 12%