Horgelus Colombard Sauvignon
Horgelus Colombard Sauvignon blanc

Het Domaine Horgelus is één van de rijzende sterren uit de Côtes de Gascogne, 130km ten zuiden van Bordeaux. De witte gascogne van Horgelus is één van de mooiste ontdekkingen qua prijs-kwaliteitverhou

€ 6,45
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

@ Schroefdop

De witte gascogne van Horgelus is één van de mooiste ontdekkingen qua prijs-kwaliteitverhouding van de laatste jaren. Deze bijzondere blend heeft voor de derde keer in 4 jaar tijd de gouden medaille ontvangen in Parijs tijdens het Concours Générale Agricole de Paris 2013. Een uitzonderlijke prestatie!

Wijnbeleving: Deze blend van colombard en sauvignon blanc is als een goed huwelijk waarin beide partners elkaar versterken. De geur van deze wijn spettert het glas uit! Kenmerkend zijn de frisse fruittonen van appel, groene kruiden en van witte bloemen. De smaak is opwekkend fris met een aangename concentratie van knisperende, smaakvolle zuren en fruitige aroma’s.

Wijn & Spijs: De Fransen noemen dit een “Vin de Plaisir”, lekker, ongecompliceerd en elk moment te drinken. Als aperitief, om “gewoon” te drinken of bij vis- en schaaldieren-gerechten of als begeleider van frisse (kip) salades.

Serveertemperatuur: 8 ºC a 10 ºC

Houdbaarheid: De wijn is mooi op dronk en kan nog een jaar bewaard.

Horgelus

Het Domaine Horgelus is één van de rijzende sterren uit de Côtes de Gascogne appellatie, 130km ten zuiden van Bordeaux. Toen de jonge Yoan le Menn de leiding van dit familie bedrijf overnam moderniseerde hij het en maakte het groter. Met 34 hectare aan wijngaarden in het hart van de Gascogne streek produceert de jonge Yoan le Menn vandaag hier één van de mooiste en meest verfrissende wijnen van Frankrijk.

 

Naam
: Colombard Sauvignon blanc
Regio
: Gascogne, Zuidvesten Frankrijk.
Druifsoort
: Een blend van Colombard (75%) en Sauvignon Blanc (25%)
Producent
: Domaine Horgelus
Kleur
: Wit
Land
: Frankrijk
Alcoholpercentage
: 11,5%