Caleo Nero d'Avola
Caleo Nero d'Avola

Heerlijk vol en gul! Sicilië is in de gelukkige omstandigheid dat het beschikt over bijzondere eigen druiven. Nero d’avola is een van de bekendste autochtone druiven van het eiland.

€ 5,95
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

Schroefdop

Sicilië is in de gelukkige omstandigheid dat het beschikt over bijzondere eigen druiven. Nero d’avola is een van de bijzondere en waarschijnlijk ook bekendste autochtone druiven van het eiland. Hij doet het, ook bij warme omstandigheden, heel goed. Van oorsprong staat de nero d’avola al eeuwenlang aangeplant aan de zuidkant van het eiland. Tegenwoordig staat hij vrijwel overal op Sicilië aangeplant, omdat hij hier zulke mooie rode wijnen voortbrengt. Ze blinken uit door hun kracht en goede zuren, zoals ook in deze lekkere rode wijn.

Wijnbeleving: Heerlijk vol en gul, bramen, zoethout en bosbessen. Fruitig en sappig, met fluweelzachte tannine, heerlijk afgerond. Verleidelijke wijn, met in de finale de goede zuren van de nero d’avola.

Wijn & spijs: Heerlijk op zichzelf. Perfect op zijn plek bij de pasta’s met rode sauzen, een mooie pizza of een licht gerijpte kaas.

Serveeradvies: 14°C – 16°C / De wijn is op dronk en kan ook 2-3 jaar bewaard.Botter - Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Het bedrijf is gevestigd op de grens van de regio’s Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië. Dit dynamische bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de zoons van de oprichter, Enzo en en Arnaldo, tegenwoordig bijgestaan door kleinkinderen Luca, Annalisa en Alessandro Botter. Het bedrijf biedt een breed scala aan wijnen, uit alle belangrijke wijnstreken van Italië. Het werkt nauw samen met producenten in onder andere Apulia, Molise, Abruzzo en Sicilië, streken die een belangrijke plaats innemen in het assortiment van Botter. De focus is gericht op het maken van uitstekende, en tegelijk zeer betaalbare wijnen. Een strategie met veel succes. Botter exporteert maar liefst 98% van zijn productie naar 40 landen. En deze productie mag er zijn: jaarlijks verlaten zo’n 52 miljoen flessen de poorten van Botter, waarmee het een van de meest succesvolle Italiaanse wijn-export-bedrijven is.

Naam
: Caleo - Nero d'Avola
Regio
: Sicilia
Druifsoort
: Nero d'Avola
Producent
: Botter
Kleur
: Rood
Soort
: Terre Siciliane IGT
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 14 %