Borthwick Sauvignon Blanc
Borthwick Sauvignon Blanc

Een ongebruikelijke warm zomer ‘down under’. De warmste zomer van deze eeuw heeft ervoor gezorgd dat de smaken in het fruit tot het uiterste hebben kunnen rijpen. Een heerlijke wijn met goede balans e

€ 11,50
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

@ Schroefdop


Wijnbeleving: Een ongebruikelijke warm zomer ‘down under’. De warmste zomer van deze eeuw heeft ervoor gezorgd dat de smaken in het fruit tot het uiterste hebben kunnen rijpen. Dat heeft een wijn voortgebracht met een intens tropisch karakter. Een licht gele wijn met In de geur aantrekkelijke aroma van sappige meloen, rijpe passievrucht ondersteund door hinten van kruisbessen, guave en, ananas en lychee. Een heerlijke wijn met goede balans en structuur.

Wijn & spijs: Als aperitief of met gepocheerde witte vis in lichte roomsaus.  Ook in combinatie met wit gevogelte of met wit vlees met een niet te gekruide bereiding.

Serveeradvies: 10°C – 12°C

Borthwick Estate

Paddy Borthwick is een bijzondere enthousiaste wijnmaker en tevens eigenaar van dit familie domein in het hart van Wairarapa. Sinds 1996 is Paddy eigenaar van de 27 hectare wijngaarden die moeiteloos opgaan in de beeldschone omgeving. Het gebied Wairarapa heeft excellente groeicondities; de bodemstructuur met veel stenen en rivierafzettingen zorgen verder voor mooie rijpe oogsten. Het wijnmakers vak zit bij Paddy al vroeg in het bloed. Voor hij zijn eigen winery begon had hij er al 15 jaar internationale werkervaring opzitten, hiervan werkte hij 5 jaar als wijnmaker in Marlborough. Gestaag werkt hij aan mooie wijnen en laat hij de kwaliteit onder de schroefdop zijn werk doen om mensen te overtuigen van zijn producten. Paddy gebruikt alleen druiven van eigen wijngaarden en is dus voor zijn wijn productie geheel afhankelijk van de kwaliteit en opbrengst zijn eigen oogst, voor hem een rede meer om heel zorgvuldig met zijn wijngaarden om te gaan.

Borthwickwit

Naam
: Borthwick Sauvignon blanc
Regio
: Gladstone, Wairarapa
Druifsoort
: 100% Sauvignon Blanc, een combinatie van 4 klonen van Sauvignon blanc
Producent
: Borthwick Estate
Kleur
: Wit
Land
: Nieuw Zeeland
Alcoholpercentage
: 13,8%