Borthwick Paper Road Pinot Noir
Borthwick Paper Road Pinot Noir

De naam Paper Road is vernoemd naar een weg die ‘slechts op papier’ gepland stond en dwars door de wijngaarden van Borthwick estate zou lopen.

€ 13,95
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

@ Schroefdop


Wijnbeleving: Zeer aantrekkelijke Pinot Noir die levendige aroma’s van frambozen en kersen toont  met een vleugje tijm en viooltjes. De wijn heeft een naadloos evenwichtige smaak door een zachte structuur in combinatie met prachtige fijne tannines en sappige zuren. Een lange afdronk waarin de houtinvloed subtiel is en complexiteit toevoegt aan de gelaagdheid van fruit en specerijen. Erg veel waarde voor dit geld.

Wijn & spijs: Lekker bij zacht gestoofd vlees,  bij gerechten met gevogelte en wild en bij zachte en gekruide kazen.

Serveeradvies: 15°C – 18°C

Borthwick Estate, Paper road.

De naam Paper Road is vernoemd naar een weg die ‘slechts op papier’ gepland stond en dwars door de wijngaarden van Borthwick estate zou lopen.

Paddy Borthwick is een bijzondere enthousiaste wijnmaker en tevens eigenaar van dit familie domein in het hart van Wairarapa. Sinds 1996 is Paddy eigenaar van de 27 hectare wijngaarden die moeiteloos opgaan in de beeldschone omgeving. Het gebied Wairarapa heeft excellente groeicondities; de bodemstructuur met veel stenen en rivierafzettingen zorgen verder voor mooie rijpe oogsten. Het wijnmakers vak zit bij Paddy al vroeg in het bloed. Voor hij zijn eigen winery begon had hij er al 15 jaar internationale werkervaring opzitten, hiervan werkte hij 5 jaar als wijnmaker in Marlborough. Gestaag werkt hij aan mooie wijnen en laat hij de kwaliteit onder de schroefdop zijn werk doen om mensen te overtuigen van zijn producten. Paddy gebruikt alleen druiven van eigen wijngaarden en is dus voor zijn wijn productie geheel afhankelijk van de kwaliteit en opbrengst zijn eigen oogst, voor hem een rede meer om heel zorgvuldig met zijn wijngaarden om te gaan.


Borthwickrood

Naam
: Paper Road, Pinot Noir
Regio
: Gladstone, Wairarapa
Druifsoort
: 100% Pinot Noir
Producent
: Borthwick Estate
Kleur
: Rood
Land
: Nieuw Zeeland
Alcoholpercentage
: 13,8%