Arithmetics – Shiraz
Arithmetics – Shiraz

Shiraz is dé blauwe druif van Australië. De Rhônedruif doet het perfect in het warme Australische klimaat.

€ 4,95
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

Schroefdop

Shiraz is dé blauwe druif van Australië. De Rhônedruif doet het perfect in het warme Australische klimaat, en zeker in de Riverlands, het uitgestrekte wijngebied in het dal van de Murray River, ten noorden van Melbourne. Hij wordt daar perfect rijp, zodat hij mooie rijpe en zachte wijnen oplevert. Heerlijk, typisch Australisch rood, stevig, warm, intens en krachtig.

Wijnbeleving: Vol en krachtig rood, met heerlijk kersen en bosbessen in de geur, een fijn, kruidig karakter en wat aangenaam hout. Rijk en sappig in de smaak, met lekker kersenfruit, soepel en zacht in de afdronk. .

Wijn & spijs: Lekker op zichzelf, of bij belegen kaas, en natuurlijk met een lekkere pepersteak of een lamskotelet van de grill.

Serveeradvies: 15°C – 17°C / De wijn is op dronk.In Australië, en zeker ook in Riverland, het dal van de Murray-rivier, zijn veel wijnboeren actief. Ze zijn gespecialiseerd in het verzorgen van wijngaarden en het maken van lekkere wijnen. De verkoop van de wijnen laten ze over aan specialisten, zoals in dit geval het bedrijf Austwine. Dit is gespecialiseerd in het kopen van goede wijnen, om daar vervolgens een mooie, betaalbare blend van te maken. De wijnen kunnen van overal uit Australië komen. Dat werkt goed, want elke streek levert weer andere wijnen op, die samen een mooi geheel vormen. Een vak apart, dat met grote vakkundigheid wordt uitgevoerd.

Naam
: Arithmetics – Shiraz
Regio
: Riverland, South Australia
Druifsoort
: Shiraz
Producent
: Arithmetics
Kleur
: Rood
Soort
: G.I. Riverland
Land
: Australië
Alcoholpercentage
: 14 %