Arithmetics – Chardonnay
Arithmetics – Chardonnay

Chardonnay is een druif die het overal perfect doet, en zeker in de Riverlands in Australië, het uitgestrekte wijngebied in het dal van de Murray River, ten noorden van Melbourne.

€ 4,95
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

Schroefdop

Chardonnay is een druif die het overal perfect doet, en zeker in de Riverlands in Australië, het uitgestrekte wijngebied in het dal van de Murray River, ten noorden van Melbourne. Hij wordt daar perfect rijp, zodat hij mooie rijke en zachte wijnen oplevert, met veel exotisch fruit. Heerlijk, typisch Australisch, heel gul wit.

Wijnbeleving: Aangename geur, met gele pruimen en nectarine, rijp en exotisch, aangenaam citrus, met fijn fruit in de smaak, puur en zuiver, sappig en fris, met wat goede zuren na.

Wijn & spijs: Fijn aperitief, mooie combinatie met kip met kerrie, gerookte zalm en salades

Serveeradvies: 8°C – 10°C / De wijn is op dronk.In Australië, en zeker ook in Riverland, het dal van de Murray-rivier, zijn veel wijnboeren actief. Ze zijn gespecialiseerd in het verzorgen van wijngaarden en het maken van lekkere wijnen. De verkoop van de wijnen laten ze over aan specialisten, zoals in dit geval het bedrijf Austwine. Dit is gespecialiseerd in het kopen van goede wijnen, om daar vervolgens een mooie, betaalbare blend van te maken. De wijnen kunnen van overal uit Australië komen. Dat werkt goed, want elke streek levert weer andere wijnen op, die samen een mooi geheel vormen. Een vak apart, dat met grote vakkundigheid wordt uitgevoerd.

Naam
: Arithmetics – Chardonnay
Regio
: Riverland, South Australia
Druifsoort
: Chardonnay
Producent
: Arithmetics
Kleur
: Wit
Soort
: G.I. Riverland
Land
: Australië
Alcoholpercentage
: 13,5 %