Amarone della Valpolicella
Amarone della Valpolicella

Amarone is de klassieke grote wijn van Valpolicella. Het is een vrij recente ‘uitvinding’, toen bleek dat er mooie droge wijnen konden worden gemaakt op basis van gedroogde druiven.

€ 24,95
Prijs per stuk

 

Deze wijn heeft een minimale afname van 6

Aantal: 
Bestellen

Amarone is de klassieke grote wijn van Valpolicella. Het is een vrij recente ‘uitvinding’, toen bleek dat er mooie droge wijnen konden worden gemaakt op basis van gedroogde druiven. De druiven voor deze wijn drogen enkele maanden in geklimatiseerde kelders, zodat het suikergehalte stijgt, terwijl de zuren in de wijn behouden blijven en zelfs ook geconcentreerd worden. Na het drogen worden de druiven in januari langzaam vergist, op lage temperatuur, om een weelderige en fruitige wijn te maken. Deze rijpt vervolgens lange tijd op vat, waarmee een heerlijke en krachtige wijn op fles kan worden gebracht.

Wijnbeleving: Mooi paarsrood. Heerlijk vol en krachtig. Mooi rijp fruit, zwarte kersen, pruimen, bramen. Wat chocolade en kaneel. Krachtig en vol, zacht en rond, verleidelijk, met een heerlijke complexiteit, structuur en mooie tannines.

Wijn & spijs: Een echte eetwijn. Voor bij rood vlees, lamsschouder of bij wildgerechten. Hert of eend met pruimen. Rijke gerechten.

Serveeradvies: 16°C – 18°C / De wijn is op dronk en kan ook 4-5 jaar bewaard.Botter - De familie Fabiano kwam in de wijn terecht via grootvader Francesco. Deze zeevaarder besloot een hostel te beginnen in Venetië, op de plek waar hij altijd aan boord ging. Vervolgens ging hij het avontuur aan door ook in wijn te gaan handelen. Later besloot de familie te verhuizen naar Colà di Lazise, in de provincie Verona, om zelf wijn te gaan produceren. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was Nicola Fabiano al een gevestigd wijnmaker, die zijn Lugana en Valpolicella al exporteerde naar onder andere Duitsland. De winery werd steeds verder uitgebreid en bouwde een naam op in de productie van Amarone, vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw. In 2002 opende het bedrijf een eigen wijnbar, om direct contact te krijgen met de wijnliefhebbers. Alessandro Fabbiano, nu verantwoordelijk, schenkt ook graag een glas in, en geeft uitleg over de verschillende wijnen van het bedrijf. Fabiano heeft in totaal 84 hectare wijngaarden in beheer. Er worden wijnen geproduceerd in alle wijngebieden rond de stad Verona: Valpolicella, Bardolino, Lugana, Custoza en Soave. Heerlijke wijnen, elk perfect getypeerd voor de streek waar hij vandaan komt.

Naam
: Amarone della Valpolicella
Regio
: Veneto
Druifsoort
: Corvina Veronese, Molinara
Producent
: Fabiano
Kleur
: Rood
Soort
: Valpolicella Classico DOC
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 14 %